Student izmislio tuširanje bez vode

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jun.2012, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student izmislio tuširanje bez vode

Ohrabren prijateljem koji se retko tuširao, južnoafrički student Ludvik Marišane je posle višemesečnog istraživanja dobio svetsko priznanje za svoj izum "Dry Bath", koji omogućava tuširanje bez vode.

Marišane, 22-godišnji student Univerziteta u Kejptaunu, izmislio je proizvod nazvan DryBath ("suvo kupanje"), gel koji nanesen na kožu deluje kao voda i sapun.

Izum, koji je nagrađen godišnjom nagradom za studentsku invenciju, vlo je koristan u Africi i ostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nerazvijenim delovima sveta u kojima vladaju niski higijenski standardi i milioni ljudi nemaju pristup vodi.

Marišane je pojasnio da je na ideju došao jedne zime kada mu je prijatelj rekao da mu se "ne tušira pošto nije bilo tople vode".

"Bio je lenj i u jednom je trenutku rekao: 'Zašto neko ne izmisli nešto što bih samo naneo na kožu i ne bih morao da se tuširam?'". "Bio je to moj 'eureka' trenutak", rekao je Marišane.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.