Stižu pametne naočare!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2014, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu pametne naočare!

Informatički gigant "Gugl" potpisao je ugovor sa proizvođačem čuvenih "Rej-ban" i "Oukli" naočara, oko proizvodnje "Google Glass" pametnih naočara.

"Luksotika", italijanska kompanija ističe da će dizajnirati, razvijati i distribuirati novu vrstu naočara za brend "Google Glass". Inače, "Google Glass" je mali uređaj sa ekranom, zakačen za ram naočara. Može snimati video, pristupati imejlu, i dobijati informacije sa veba bežičnim povezivanjem sa korisnikovim mobilnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << aparatom.

"Luksotika" objašnjava da će dve grupacije raditi zajedno da bi kreirale inovativne uređaje za "Glass" brend, kao i da su njihova dva glavna brenda – "Rej ban" i "Oukli" uključena u ugovor.

"Verujemo da je novo strateško partnerstvo sa vodećim igračem kakav je "Gugl" idealna platforma za razvijanje novog puta u našoj industriji i odgovor na evoluirajuće potrebe potrošača na globalnom nivou“, kaže Andrea Guera, direktor "Luksotike".

Mnogi veruju da mobilni računari, poput "Google Glass"-a, predstavljaju sledeći novi zaokret u tehnologiji, kao što su pametni telefoni evoluirali od personalnih računara.

Međutim, sve to je dovelo do velikih polemika i zabrinutosti oko mogućeg ugrožavanja privatnosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.