Sony radi na objektivu koji se kači na telefon?

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2013, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sony" radi na objektivu koji se kači na telefon?

Nedavno su se pojavile glasine koje tvrde da "Sony" radi na nečemu pod nazivom "objektiv kamere". U pitanju je objektiv koji može da se koristi samostalno ili prikačen na smartfon.

Objektiv će slike slati putem WiFi ili NFC-a direktno na smartfon, a korisnici mogu da ga uz pomoć specijalnog magnetnog sistema postave i na smartfon kako bi uživo videli sliku na telefonu.

Objektiv će imati svoju memoriju i bateriju, a spominje se i isti senzor koji poseduje Sony DSC-RX100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << II kamera – 1-inčni 20.2MP Exmor R sa f/1.8 Carl Zeiss optikom.

"Sony" bi takođe mogao da radi i na još jednom modelu sa manjim senzorom i većim zumom. Nešto jako slično ovome na čemu radi "Sony" pojavilo se na CES-u 2011. godine, a tadašnji koncept možete pogledati u videu:

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.