Simens izdaje bežične telefone sa srpskim menijem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Simens" izdaje bežične telefone sa srpskim menijem

BEOGRAD - Predstavnici kompanije "Simens" najavili su danas da će se od jula na tržištu Srbije pojaviti tri modela bežičnih telefona te kompanije sa menijem na srpskom jeziku.

Menadžer prodaje "Simens" bežičnih telefona Danijela Rathner najavila je na konferenciji za novinare u "PTT muzeju" da će svi bežični telefoni, proizvedeni od jula ove godine i namenjeni tržištu Srbije, imati meni na srpskom jeziku.

Ona je ukazala da "SHC", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Simensova" kompanija namenjena proizvodnji bežičnih telefona, u Srbiji posluje preko dva distributera i u prošloj godini povećala je promet u našoj zemlji za 13 odsto, a za ovu godinu planirano je povećanje od 35 odsto.

Rathner je najavila da "SHC" planira da u budućnosti pravi telefone koji će od pocetka proizvodnje biti ekološki prihvatljivi i napravljeni od reciklirajućih materijala, zatim telefone na solarnu energiju, kao i telefone sa slušalicama koje će moći da se koriste i kao daljinski upravljač za televizor, radio, osvetljenje i grejanje.

Povodom 130 godina "Simens" telefonije i 125 godina telefonije u Srbiji u "PTT muzeju" prikazana je izložba telefona, koja prikazuje istoriju razvoja telefonije od početaka sa kraja 19. veka do najnovijih modela.

Izložba je sada po prvi put napustila Nemačku, a organizovana je u okviru manifestacije "Noć muzeja".

Kustos "PTT muzeja" Dragoljub Poposki ukazao je da je prvi telefonski razgovor u Srbiji obavljen 1883. godine između tadašnjeg ministra vojnog i jednog kapetana.

Javni telefonski saobraćaj uspostavljen je 1898. godine, kada je montirana prva telefonska centrala, a 1901. godine u Beogradu i Nišu pojavile su se prve javne telefonske govornice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od jula Simens bežični telefoni sa srpskim menijem

Izvor: TV Avala, 19.Maj.2008

Nemački proizvođač telefona Simens (Siemens) planira da ove poslovne godine u Srbiji poveća promet za 35 odsto i da od jula proizvodi bezične telefone sa srpskim menijem, kazali su danas predstavnici te kompanije.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.