Šarp uskoro plasira smartfon sa 3D-ekranom

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2010, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarp uskoro plasira smartfon sa 3D-ekranom

Kompanija "Šarp" planira da do kraja godine plasira smartfon sa senzorskim 3D-ekranom i 3D-kamerom, prenosi agencija Rojters.

Oba ova segmenta, koje će japanska kompanija proizvoditi samostalno, predstavljeni su ranije ove godine, a kako je najavljeno u Tokiju 3D-slike na ekranu smartfona (pametnog telefona) moći će da se gledaju bez specijalnih naočara.

Očekuje se da će smartfon biti plasiran istovremeno u nekoliko zemalja, ali "Šarp" nije objavio karakteristike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uređaja niti njegovu cenu.

"Šarp" je plasirao trodimenzionalne LCD displeje u aprilu 2010. godine. Kompanija je uspela da udvostruči jačinu i deset puta poveća oštrinu displeja u poređenju sa prehodnom generacijom LCD.

Dimenzije ekrana je 3,4 inča po dijagonali, a trodimenzionalna slika će se zadržavati i pri okretanju uređaja sa vertikanog u horizontalni položaj. "Šarpova" 3D-kamera može da snima u standardu visoke rezolucije (720r).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.