Izvor: GradskiBiro.rs, 01.Sep.2017, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Biće predloženo da se pokrene postupak smene direktora u 28 škola

BEOGRAD, 31. avgusta 2017. (Beta) –  Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je danas da će predložiti školskim odborima u 28 škola da se pokrene postupak smene direktora zbog zloupotreba na maloj maturi.

„Tražimo od školskih odbora da preispitaju da li direktori mogu da ostanu na tom mestu i tražićemo i za jedno 20 supervizora, zašto nisu radili delegirani posao. To pada u teža povreda dužnosti. Nijednu stvar nećemo gurati pod tepih“, rekao je Šarčević u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskiBiro.rs << Srbije.
On je je na konferenciji za novinare rekao i da je Zakon o udžbenicima donet brzopleto i da u njemu na primer nisu doneti standardi za digitalne udžbenike.
„Što je prvi i najvažniji razlog da novi zakon donesemo. Mi radimo na novom formiranju Saveta roditelja da bi roditeljima rekli da taj zakon moramo dogodine da sklonimo iz više razloga“, nave je on.
Šarčević je rekao da Ministarstvo ne može da administrira u tome koja će biti cena udžbenika, kada postoji tržišna ekonomija i konkurentnost.

Nastavak na GradskiBiro.rs...






Povezane vesti

Šarčević:Ministarstvo preduzelo mere da se Univerzitet u Prištini sa sedištem u Mitrovici očuva

Izvor: GradskiBiro.rs, 01.Sep.2017

BEOGRAD, 31. avgusta 2017. (Beta) – Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da želi da se u javnosti promeni percepcija o Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici kao instituciji gda se stiču lake diplome i dodao da je rektor Univerziteta smenjen, izmedju...

Nastavak na GradskiBiro.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskiBiro.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskiBiro.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.