Izvor: sites.google.com, 07.Sep.2011, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRUJA SA KLACKALICE

Dragan T Mitrović
YU-S R B I J A
Brezjak-15309
Tel/faks+381(15)843 600
Mob-064-2 988 498
E-mail-drmitrovic.mitrovi79@gmail.com



MAŠINSKI POSTROJENJE

pod nazivom ,,VIŠECILINDRIČNA POGONSKA MAŠINA KOJA
KORIŠĆENJEM PROTOKA HIDRAULIČKOG ULJA I SILU
GRAVITACIJE PROIZVODI STRUJU“
Radi se o mašinskom postrojenju koje korišćenjem ( 2 ) fiksna teretna predmeta i hidrauliku, pokreće turbinu (agregat ) koji proizvodi struju. Snaga nije ograničena, što znači da se može konstruisati od minimalnih ( 10 )kwč pa sve do snage da pokrene bilo koji agregat na jednoj od postojećih termo ili nuklearnih elektrana.
Za svaki agregat koji treba staviti u funkciju, potrebna su ( 2 ) fiksna teretna predmeta, pa se tako oni mogu liniski povezati da na jednoj lokaciji može biti veći broj turbina (agregata)
Teretni predmeti neizmenično potanjaju gore-dole na hidrauličkim klipovima,pa se sve to preko jedne klackalice sa jednim osloncem i tri kraja a preko radilice pretvara u kružni tok,koji se preko zupčastog mehanizma za prenos brzine prenosi na turbinu (agregat) koji proizvodi struju.
Suština pronalazka je u tome što se struja može proizvesti na bilo kojoj tački zemaljske kugle, jer ne zavisi od stalno dotočne energije (vode) niti blizine nalazišta uglja, pa se tako može dobiti ekološki čista energija, zasnovana na ekološki čistoj proizvodnji.
Suština pronalazka je i u tome,što ovakvo mašinsko postrojenje može da funkcioniše u svim meteorološkim uslovima, počev od pustinje do sibira a da pri tome treba samo povremeno promeniti hidrauličko ulje, koje opet može biti upotrebljeno u nekom gorioniku, na nekoj od postojećih toplana.
Hlađenje ovog postrojenja je vazdušno, (voda je skoro potpuno isključena ).
Suština pronalazka je i u tome što i jeste najvažnije, a to je da nema utroška kupovne energije.

Na pitanje koje se može postaviti, a to je: Šta je u stvari ovde izvor energije i kako to da se ona neće potrošiti ?



Odgovor je sledeći :
-2-
U zavisnosti od zadate snage agregata, konstrujiše se i mašinsko postrojenje,tj zadaje se sila (težina) teretnim predmetima, određuje se broj i zapremina uljnim klipovima, određuje se njihov broj, određuje se razlika u prečnicima između manjih i većih uljnih klipova, određuje se hod na radilici, i td.

Teretni predmeti koristeći silu gravitacije, svojom težinom deluju na uljne klipove, te tako naizmenično podižu jedan drugog a pošto su oba teretna predmeta iste težine oni to lako ostvaruju jer se radi o dva spojena suda zatvorenog sistema, i koristi se ( Paskalov zakon u fizici ).
Novo stanje tehnike je u tome što putanja kretanja oba teretna predmeta je ista,a snaga se naizmenično smenjuje na svakih 180-stepeni u korist pogonske radilice.
Na polugi postoji jedan teg koji klizi niz polugu u zavisnosti u kom se položaju poluga nalazi,te tako dodatno opterećuje teretnei predmet koji podiže drugi teretni predmet i tako stalno na svaki 180 stepeni naizmenično u korist pogonske radilice.

Primer: Teret od 1000 kg podiže isto toliki teret od 1000 kg uz manji utrošak sopstvene težine (sile) po (Paskalu) ali drugi teret od 1000 kg nije prešao dužu putanju od tereta koji je njega podigao, i tako stalno i neizmenično, što se i vidi na prikazanim slikama.
Inicijatori da mašina funkcioniše su veliki klipovi koji se oslobađaju od svojih platformi pri svakom silasku u donji deo svojih cilindara.

Šta to upravo znači ?
Znači da se u ovakvom slučaju
Obnovljivu energiju koriste teretni predmeti da bih mogli podići svaki svakog ali razlika koji oni stvore koristi se kao izvor za pokretanje postrojenja.U svemu tome im pomaže klizni teg koji neizmenično uvećava silu na svakih 180 stepeni. Slika-6, Slika-7.
Ovakvo postrojenje se zaustavlja jednostavnim zatvaranjem mehaničkog ventila između ova dva spojena suda (zatvorenog sistema )
Otvaranjem istog ventila, postrojenje ponovo funkcioniše.
Ovo je objašnjenje u najkraćoj mogućoj varijanti,kako bih se moglo shvatiti o čemu se radi.

НАУЧНО ИСТРАЖИВАЧКИ ЦЕНТАР
,,МД" Ф А М И Л И Ј А
15309 БРЕЗЈАК
Вл. Митровић Драган



Nastavak...