Ruski fizičar dobio najveću nagradu u svetu nauke

Izvor: Vostok.rs, 21.Mar.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski fizičar dobio najveću nagradu u svetu nauke

21.03.2013. -

Ruski naučnik Aleksandar Poljakov udostojen je nagrade za dostignuća u oblasti fundamentalne fizike. Najveću nagradu na svetu u oblasti nauke, u iznosu od 3 miliona dolara, dopisni član Ruske akademije nauka je dobio za otkrića u teorije polja i teorije struna. Nagradu je osnovao ruski preduzetnik Jurij Milner, suvlasnik internet-kompanija DST Global i Mail.ru Group. Ceremonija je održana u sredu uveče u Ženevi. Nju je vodio čuveni američki glumac Morgan Frimen.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Poljakovu Milnerova nagrada za fiziku

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2013

MOSKVA - Ruski fizičar Aleksandar Poljakov s Univerziteta "Prinston" u SAD dobitnik je nagrade za fundamentalnu fiziku, naučno priznanje koje je 2012. godine ustanovio ruski investitor Jurij Milner, suvlasnik internet-kompanije DST "Global".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.