Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probni let prvog novog ruskog aviona od pada SSSR

MOSKVA - Dugo odlagani test prvog novog ruskog aviona još od pada Sovjetskog Saveza biće izveden u prvoj polovini maja, rekao je danas izvor iz ruske državne kompanije za pravljenje aviona.

"Superdžet 100" kompanije "Suhoj" plod je skoro jednodecenijskog napora, a takođe podgreva nade da bi Rusija mogla da se vrati na svetsko tržište aviona.

Probni let je prvobitno planiran za kraj 2007. godine, ali je onda odložen za početak ove godine, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi izvor iz Ujedinjene avioproizvodne korporacije potvrdio da se trenutno sprovode poslednje provere.

Ujedinjenu avioproizvodnu korporaciju osnovao je februara 2006. godine predsednik Rusije Vladimir Putin s namerom da se obnovi nekad moćna ruska avioindustrija.

"Suhoj", poznati konstruktor vojnih aviona, novi avion pravi u msaradnji s Boingom.

"Superdžet 100" košta 29 miliona dolara, a "Suhoj" se nada da će prodati najmanje 800 primeraka s godišnjom proizvodnjom 60 do 70 aviona. Za sada je naručeno 73 "Superdžeta 100".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.