Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetite Festival nauke jer "sve je moguće":

Festival nauke održava se tradicionalno u Beogradu, 8. put po redu. Pod sloganom "Sve je moguće", Festival će trajati do nedelje, 7. decembra.

Organizatori su najavili da će ove godine festival imati "Svemoguću zonu", prostor koji podseća na radionicu i laboratoriju, namenjen kreativnim stvaraocima, inovatorima i svima koji veštine i znanja umeju da pretoče u opipljiv proizvod.

Posetioci mogu da učestvuju u pravljenju vatrenog i vodenog tornada, da vide kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << termometar može da izmeri toplotu ljubavi, kako stomatolozi popravljaju zube, i da se upoznaju s jelima koja su pripremali ljudi u doba neolita.

Forenzičari će pokazati kako se uz pomoć male laboratorije može rešiti "zločin" analizom DNK, bioloških tragova, veštačenja i foto-robota.

Za starije građane biće radionica u kojima će moći da nauče kako da koriste internet i nove tehnologije, a posebna pažnju biće posvećena ekologiji i reciklaži.

Festivalski program održava se u "Expo centru Cepter", Studentskom kulturnom centru i Galeriji Narodne banke Srbije.

Karte za "Festival nauke", po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima, a tokom manifestacije na svim lokacijama Festivala.

Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Francuska, te će građani u Francuskom naučnom kafeu moći da razgovaraju s naučnicima iz te zemlje. Na festivalu će se predstaviti i naučnici iz Mađarske, Švedske i drugih evropskih zemalja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.