Ne psujte pred Xboxom jer vas čuje

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2013, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne psujte pred "Xboxom" jer vas čuje

Nekolicina korisnika Majkrosoftove konzole za igrice "Xbox" požalilo se da im je uskraćen pristup Skajpu i aplikaciji "Upload Studio" jer su psovali. Kako je objavio "Eurogejmer" i brojni forumi o "Xboxu", zabrane traju od 24 sata do nedelju dana.

Kao što je navedeno u Microsoftovim uslovima korišćenja, zbog nekih stvari možete biti blokirani, a to su "ilegalne aktivnosti", "teme ili sadržaji seksualne prirode" i "govor mržnje".

Tu ništa nije čudno, ali mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << korisnici Majkrosoftovih foruma kažu da su zabrane nastupile posle izgovaranja naizgled bezopasnih reči, kao što su "kreten" i "sranje" tokom snimljenog videa koji je kreiran uz pomoć aplikacije "Upload Studio". Ostali korisnici kažu da još nemaju pojma u čemu su pogrešili i tvrde da nisu dobili nikakvo upozorenje ili obaveštenje.

Kada su pokušali da na konzolu "Xbox One" učitaju aplikaciju, bilo da je u pitanju "Uploud Studio" ili "Skajp", dobili su poruku: "Odaberite nešto drugo za igru", a da je nastupila zabrana saznali su iz poruke: "Zbog pređašnjeg ponašanja." Neki su dobili zabranu na nedelju dana, dok je drugima ta zabrana trajala 24 sata.

Jedan korisnik je naveo da je "Skajp" prestao da mu radi pošto je koristio vulgarne reči u privatnom videorazgovoru. I "Skajp" i "Majkrosoft" demantuju optužbe da nadziru privatne pozive.

Ipak, podaci koje je objavio Edvard Snouden pokazuju suprotno. Kako je objavio "Gardijan", "Majkrosoft" je pomagao američkoj Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u programu nadzora elektroničkih komunikacija PRISM. "Gardijan" piše da je ova kompanija pomagala američkim službama u presretanju komunikacija i mejlova na Hotmejlu i Autluku, i da nadzire telefonske i videorazgovore na Skajpu. Otkriveno je da je Skajp započeo saradnju s programom PRISM u novembru 2010. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ne psujte pred "Xboxom" jer vas čuje

Izvor: Dzungla.org, 29.Nov.2013

Nekolicina korisnika Majkrosoftove konzole za igrice „Xbox“ požalilo se da im je uskraćen pristup Skajpu i aplikaciji „Upload Studio“ jer su psovali. Kako je objavio „Eurogejmer“ i brojni forumi o „Xboxu“, zabrane traju od 24 sata do nedelju dana. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.