Naučnici prvi put stvorili sajber kožu

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2012, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici prvi put stvorili sajber kožu

04.09.2012. -

Naučnici sa Harvardskog univerziteta prvi put su uspeli da objedine ljudsko tkivo sa mrežom biokompatibilnih nanokanalima za stvaranje „kibernetičkog tkiva“.

Naučnici kažu, da su u procesu razvoja primenili procese slične onima koji se koriste za proizvodnju mikročipova: tim stručnjaka stvorio je mrežastu strukturu sa silicijumskim nanokanalima, a prostor između njih ispunjava se ćelijama. U budućnosti će na bazi tih ćelija rasti prave trodimenzionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << biološke kulture.

U budućnosti će nova tehnologija omogućiti rast delova srca, pluća, nervnih ćelija, i drugi organa prema zadatim parametrima i bez bilo kakve štete za ćelije.

Izvor: Golos Rossii, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.