Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici CERN-a pokrenuli gigantski akcelerator

ŽENEVA - Naučnici u Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja (CERN) pustili su danas u pogon gigantski akcelerator, kojim će biti eksperimentalno izveden "Veliki prasak", čime bi bilo omogućeno dostizanje konačnog cilja tj. objašnjenje nastanka svemira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Strah od eksperimenta, strah pred nepoznatim

Izvor: TV Avala, 10.Sep.2008

Objašanjavajući pojavu straha i fobija u vezi današnjeg puštanja u pogon u Švajcarskoj džinovskog akceleratora, kojim se eksperimentalno izvodi "Veliki prasak", čime bi bilo omogućeno objašnjenje nastanka svemira, doktor psiholoških nauka, Ruskinja Varvara Morosanova je istakla da je to prirodno...

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.