Mobilni telefoni sledeći na meti hakera

Izvor: Vesti-online.com, 31.Dec.2010, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilni telefoni sledeći na meti hakera

Stručnjaci kompanije McAfee objavili su svoja predviđanja za sledeću godinu, a kao jedan od najključnijih trendova za 2011. ističu značajno povećanje hakerskih napada na "pametne" mobilne telefone.

Osim značajnog povećanja napada na pametne telefone, u McAffeju smatraju da će se aktivnosti hakera tokom 2011. značajno usmeriti i prema servisima za skraćivanje dugih internet adresa, geolokacijskim servisima poput Foursquarea kao i nizu Appleovih proizvoda.

"Primetili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << smo da sve veći broj korisnika prihvata sinergiju mobilnih uređaja i društvenih mreža i servisa, a sama popularnost istih dovodi do povećane ranjivosti, napada i potencijalnih gubitaka ličnih podataka korisnika", izjavio je Vinsent Vifer potpredsednik "McAfee Lab".

Primarni cilj hakera će svakako bit društvene mreže, ali će značajan broj biti usmeren i prema geolokacijskim servisima. Kroz samo nekoliko klikova hakerima može biti dostupan niz informacija o korisnicima, poput onih na kojim su društvenim mrežama, gde žive, koja su im interesovanja, kao i koje mobilne platforme koriste.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.