Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2011, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev ubeđen u celishodnost pozivanja u Rusiju stranih naučnika radi naprednog iskustva

29.10.2011. -

Predsednik RF Dmitrij Medvedev je ubeđen u celishodnost pozivanja u Rusiju stranih naučnika radi naprednog iskustva. Nema smisla da uživamo u sopstvenoj izuzetnosti, - izjavio je on prilikom susreta s mladim naučnicima u biznis-školi Skolkova. Predsednik je istakao da se ne slaže s izjavama domaćih naučnika, koji smatraju da umesto pozivanja stranih stručnjaka treba podići plate ruskih stručnjaka. Kada dolaze ljudi iz drugih zemalja, naši naučnici vide čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << treba da teže, - objasnio je predsednik. U septembru oko 40 vodećih stručnjaka svetskog glasa dobilo je grantove vlade RF za vođenje naučne delatnosti u ruskim visokim školama 2012.-2013. godine.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija spada u prvih 10 zemalja u svetu po finansiranju inovacija

Izvor: Vostok.rs, 30.Okt.2011, 16:51

30.10.2011. -..Rusija spada u prvih 10 zemalja u svetu po investicijama u inovacije. To je izjavio predsdenik RF Dmitrij Medvedev prilikom susreta s mladim inženjerima, naučnicima, pronalazačima u moskovskoj biznis-školi Skolkovo. Ovde se gradi istoimeni inovacioni grad, koji mora da postane centar,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.