Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

M-21 - nova puška Vojske Srbije

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora kragujevačke fabrike "Zastava oružje" Rade Gromović izjavio je da je to preduzeće spremno da izradi 1.500 komada nove puške M-21 za potrebe Vojske Srbije.

"Nedavno smo dobili rešenje da je puška M-21 usvojena u naoružanje Vojske Srbije i da se može preći na serijsku proizvodnju", rekao je Gromović za najnoviji vojni magazin "Odbrana".

On je dodao da je ostalo da se završe još neke proceduralne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stvari i da će potom moći da se ugovori posao sa Upravom za snabdevanje MInistarstva odbrane.

"Očekujemo da uskoro zaključimo taj ugovor. Već smo proizveli značajnu količinu tih pušaka tako da ćemo brzo izvršiti ugovornu obavezu i izraditi svih 1.500 komada koliko je ministar odbrane najavio da će Vojska kupiti u ovoj godini", rekao je on.

U Tehničko-opitnom centru Kopnene vojske, u okviru završnih ispitivanja puške M-21, kalibra 5,56 milimetara, utrošeno je više od 300.000 metaka.

Proveravani su sigurnost i bezbednost oružja u svim uslovima eksploatacije, funkcije i preciznost, pouzdanost i izdržljivost, pogodnost za rukovanje i održavanje, a rezultati su bili odlični.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.