Konstruktori iz Vladivostoka predstavili maketu ekološkog automobila na tri točka

Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2017, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstruktori iz Vladivostoka predstavili maketu ekološkog automobila na tri točka

Na IT-forume "Russkiй MeetUp" u Vladivostoku projektanti dalekoistočnog konstruktorskog biroa „4232“ predstavili su maketu ekološkog automobila na tri točka.

To je najveći model predstavljen prvog dana foruma. Po rečima konstruktora u njemu nema mnogo nove tehnologije, a radi po principu električnog automobila, uz mogućnost da energiju crpi i iz solarnih baterija, ali i ljudske snage.

„Postoje tehnologije kod kojih čovek mora da okreće pedele, to je primitivno. Potreban je generator koji bi omogućio upotrebu ljudske snage, međutim ta tehnologija bi se koristila samo u izuzetnim situacijama, kada potpuno nestane energije i vozilo se zaustavi, a kretanje se mora nastaviti“, rekao je Kravcov.

Projekat vozila predviđa mogućnost da se na krovu postave solarne baterije koje mogu da kompenzuju oko 20 odsto energije. U automobilu pored vozača postoji mesto za još jednog putnika.

„U principu takvo vozilo neće biti dozvoljeno na javnim putevima. Naši zakoni ne dopuštaju da se ono registruje. Zato bismo želeli da se naši automobili uvedu na teritoriji kampa Dalekoistočnog federalnog univerziteta“.

Russia beyond

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kada će se pojaviti leteći automobili?

Izvor: AutoBlog, 28.Okt.2017

Manje od godinu dana bilo je potrebno članovima dalekoistočnog konstruktorskog biroa „4232” da naprave projekat letećeg automobila Furia N1. On je na IT forumu „Ruski MeetUp” u Vladivostoku predstavljen u obliku minijaturne makete. Po mišljenju autora projekta, oni su uspeli da naprave prevozno...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.