Saradnja NIS-a i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 15:12

Saradnja NIS-a i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Zamenik generalnog direktora NIS-a, Vadim Smirnov i dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Milo Tomašević potpisali su danas Memorandum o saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja, u prisustvu ministra prosvete, Mladena Šarčevića.

Memorandumom je predviđena razmena znanja u oblastima od interesa za poslovanje NIS-a, kroz realizaciju obuka i treninga, stručna savetovanja, konsultacije, učešće u zajedničkim projektima, kao i gostujuća predavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stručnjaka iz NIS-a i profesora elektrotehničkog fakulteta.

"Imamo ideju i da učestvujemo u zajedničkim projektima od obostranog interesa, da organizujemo predavanja naših stručnjaka u NIS-u, kao i stručnih lica iz NIS-a, opet u onim oblastima u kojima delimo kompertencije i interesovanja", saopštio je Tomašević.

"Mi smo vodili saradnju sa fakultetima koji se bave pripremom struke, stručnjaka u oblasti geologije, u oblasti prerade nafte i gasa, ali sada, s obzirom da mi hoćemo da postanemo i već smo moderna kompanija, a ja sam već pomenuo digitalizaciju, taj smer nije moguće da ostvarimo bez pomoći stručnjaka iz Srbije", kazao je Smirnov.

Ministar Šarčević podsetio je na činjenicu da je NIS do sada u projekte obrazovanja u Srbiji uložio oko pet i po miliona Evra.

"Ja sam u mnogo gradova bio u prilici da vidim ono što je NIS uložio. Oni daju zaista lepa sredstva, dogovaraju se sa ustanovom gde se ta sredstva plasiraju. To vrlo često ide na studente, na opremu i za poboljšanje istraživačkog rada", saopštio je Šarčević.

NIS i Elektronski fakultet u Nišu potpisali su krajem prošle godine Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji, na osnovu kog je fakultet dobio novac za nabavku opreme, razvoj naučno – tehničke baze fakulteta, ali i realizaciju zajedničkih projekata. Do kraja godine, planira se organizacija radionica, predavanja i vebinara na niškom i beogradskom fakultetu. NIS sličnu saradnju planira i sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompanija NIS i Elektrotehnički fakultet u Beogradu potpisali Memorandum o saradnji

Izvor: B92, 08.Jun.2020

Beograd -- Predstavnici kompanije NIS i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu potpisali su memorandum o saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja...Memorandum o saradnji su potpisali Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.