Hotmail je postao Outlook: Ovo treba da znate

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotmail je postao Outlook: Ovo treba da znate

Vreme je za novo mejl iskustvo, koje će vam olakšati i ulepšati svakodnevnu razmenu mejlova. Ne brinite, prelazak na Autluk neće boleti.

Majkrosoft Autluk zasniva se na novom, čistijem i jednostavnijem korisničkom okruženju, koji se nadovezuje na Vindouz Phone 8 i novi Majkrosoft Vindouz 8 operativni sistem. Veoma je sveden, prost i za upotrebu ne može biti lakši, a u prvi mah činiće vam se kao da ste otvorili “lagani“ ''wap'' ili mobilnu verziju sajta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
  Vreme je za Autluk

 

Mejlovi se prikazuju u najvećem delu redizajniranog interfejsa, a omogućen je i direktan pristup ''SkyDrive Cloud'' prostoru, kalendaru i kontaktima. Nažalost, oni su još uvek samo delimično redizajnirani i ostali su u Hotmail izdanju, što pomalo kvari utisak. Ne brinite, nove verzije stižu ubrzo.

 

Sa desne strane izlistane su opcije mejla, mogućnost deljenja njegovog sadržaja na društvenim mrežama, dok je leva rezervisana za foldere i njihov sadržaj, kao i brz pristup pregledu dokumenata. U donjem delu prozora prikazuju se saveti i uputstva za korišćenje novog mejl klijenta, koje možete da ugasite, ako ih ne želite.

 

Sva podešavanja naloga, uključujući i vizuelne efekte možete da prilagodite svom ukusu i načinu upotrebe, a ponuđena je i mogućnost automatske zamene adrese iz @hotmail.com u @outlook.com. To ne morate da uvažite, ako ne želite, ali u bliskoj budućnosti na to ćete morati da pristanete.

 

 

Majkrosoft navodi da je korisnik novog mejl klijenta jedina i centralna figura, kojoj se garantuje maksimalna bezbednost podataka i identiteta, kao i omogućava kontrola kojeg sadržaja i u koje vreme će on biti podeljen sa drugima. Bezbednost novog Outlooka je umnogome poboljšana, pa u Microsoftu smatraju da će to biti jedan od glavnih razloga za izraženiju upotrebu novog klijenta.

 

Već sada se može reći da Majkrosoft ne samo da nije pogrešio prilikom redizajna opcija i izgleda Hotmaila, nego je i “pogodio pravo u centar“. Za samo dva sata Autluk je dobio preko milion novih korisnika, a sa Android i iOS aplikacijama spremnim za korišćenje taj broj sigurno će nastaviti brzo da se povećava. Trenutno Autluk koristi preko 300 miliona korisnika iz celog sveta.

 

Kuriozitet predstavlja to što je Majkrosoft prvo predstavio Android aplikaciju, pa tek onda iOS. Do sada je bilo drugačije. Izgleda da Microsoft prati trendove na tržištu, pa se jednostavno priklanja brojnijima ili, ipak, zna da Apple korisnici uglavnom koriste sve Apple proizvode, pa imeđu ostalih i iOS mejl klijente.

 

Od novih funkcija Android Autluk imaće konverzacijsko organizovanje mejlova (podseća na SMS konverzacije), opciju arhiviranja mejlova jednim klikom, pojednostavljeno odgovaranje na pristiglu poštu, prilagođavanje opcija Inbox foldera korisniku, promenu izgleda pomoću tema i čistiji i jednostavniji dizajn.

Aplikacija je besplatno dostupna za sve 2.0 i novije verzije Androida u ''Play Stor-u'' Gugla. Možda i vas nova Autluk aplikacija “natera“ da se sklonite pod Microsoftov kišobran - probajte, nemate šta da izgubite, posebno ukoliko već imate hotmail mejl nalog.

 

Android Autluk aplikaciju već je instaliralo do 10 miliona korisnika, a prosečna ocena novog mejl servisa je 2.2, na osnovu 45 hiljada glasova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.