Gugl otkriva ko uništava šume

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gugl" otkriva ko uništava šume

SAN FRANCISKO - Američki "Gugl", najveći svetski veb pretraživač, predstavio je na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimi koja se održava od 7. do 18. decembra u danskoj prestonici Kopenhagenu, uslugu čija je funkcija da obezbedi naučnicima i onima koji štite životnu sredinu praćenje deforestacije (uništenja šuma) u svetu, prenele su svetske agencije.

"Nadamo se da će ta tehnologija pomoći završetku uništavanja šuma", istakle su Rebeka Mur i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Emi Luers koje rade za "Google.org", ogranak "Gugla" zadužen za pokroviteljstvo.

Radi se o sistemu koji obezbeđuje da se za nekoliko sekundi otkrije koje se šume čupaju, pale ili seku, što omogućava, kako su navele Murova i Luersova na "Guglovom" blogu, da se primene lokalni zakoni i spreči svako buduće uništavanje šuma.

Tu tehniku upravo isprobavaju "Guglovi" partneri i ona će biti dostupna kao besplatna usluga, saopštila je američka kompanija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.