Evo zbog čega ne treba da bacate stare mobilne telefone

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2015, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zbog čega ne treba da bacate stare mobilne telefone

Ako imate pametni telefon koji vam ničemu ne služi i samo skuplja prašinu, pomoću aplikacije Boinc možete pomoći naučnim istraživanjima, a samim tim i planetu možda učiniti boljim mestom.

Naime, nakon što se Boinc instalira i pokrene, on će vaš pametni telefon učiniti delom ogromnog super-računara. U memoriju vašeg, ali i telefona ostalih korisnika biće sačuvani naučni podaci.

Podaci u vezi sa opstankom čovečanstva obrađivaće se na svačijem telefonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji ima instaliranu Boinc aplikaciju, a sve kako bi se pomoglo razvijanju nauke.

Ova aplikacija je savršena iz razloga što su naučni problemi i istraživanja podeljeni na milione paketa podataka i čuvaju se na različitim uređajima koji su kontrolisani od strane jednog servera, pa se dobija brži sistem koji je lakši za održavanje i finansiranje, a tu su još i ušteda resursa i energije.

Boinc će raditi samo kada je telefon priključen na punjač, a podaci se šalju isključivo putem Wi-Fi mreže.

Boinc besplatno možete preuzeti OVDE

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.