Danas Srbija obeležava Dan nauke

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2011, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas Srbija obeležava Dan nauke

Ovogodišnja tema Dana nauke, koji će danas po prvi put biti obeležena u Srbiji, je upoznavanje javnosti sa mladim naučnicima iz Srbije, najavili su organizatori.

Odlukom vlade iz avgusta 2010. godine, dan rođenja naučnika Nikole Tesle, 10. jul, proglašen je Danom nauke u Srbiji.

Centar za promociju nauke Srbije će obeležiti 10. jul aktivnostima čiji je cilj promovisanje mladih naučnike Srbije koji su postigli značajane rezultate u svom dosadašnjem naučnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << radu.

Prema rečima direktorke Aleksandre Drecun, nadležnosti Centra, koji je počeo sa radom pre nekoliko meseci, su promocija i popularizacija nauke i naučno-tehnoloških rezulata i dostignuća u zemlji i svetu.

Drecun je dodala da će za dve godine, u Bloku 39, na Novom Beogradu biti sagrađena zgrada Centra, čija se izgradnja i opremanje finansira iz kredita Evropske investicione banke.

U ovoj godini centar će sufinasirati 33 projekta naučno istraživačkih organizacija i strručnih društava čiji je cilj promocija nauke, rekla je Drecun.

Prema njenim rečima u SAD 10. jul je proglašen Teslinim danom u državama Njujork, Mičigen, Ohajo, Nju Džerzi, Kolorado, Pensilvanija, Nevada, Ilinois.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.