Da li biste voleli da vam TV tera komarce? Može!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2016, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste voleli da vam TV tera komarce? Može!

Znate onaj osećaj dok uveče gledate TV, a gomila komaraca šetka po ekranu ili vam zuji oko ušiju? Znamo koliko to nervoze može da izazove, a da li ste ikada pomislili da će se neko dosetiti da izmisli TV koji zapravo tera komarce?

Da, to je uradio indijski ogranak komapnije LG jer je nedavno počeo da prodaje neobične televizore koji imaju mogućnost da oteraju komarce iz vaše dnevne ili spavaće sobe.

Indijci su se toga dosetili razmišljajući kako da spreče >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << opasne bolesti poput malarije, zike i denga groznice u delovima sveta gde su komarci u većem broju tokom godine.

Televizor je dobio ime "Mosquito Away Technology" i on koristi ultrazvučne talase koji su nečujni za ljude, ali doprinose tome da komarac "izludi" i pobegne iz sobe.

Ista tehnologija, koju je jedna nezavisna laboratorija u Čenaju potvrdila kao efikasnu, bila je korišćena u LG-ovim klima uređajima i mašinama za pranje veša, navodi se u saopštenju kompanije.

Ova tehnologija, koja funkcioniše i kada je TV isključen, dostupna je u dva modela, po ceni od 26.500 rupija (395 dolara) za manji 32-inčni model i 47.500 rupija (708 dolara) za veći 43-inčni model.

Ovaj TV je namenjen potrošačima sa nižim primanjima koji su izloženiji komarcima, a narednog meseca će se naći u prodaji na Filipinima i na Šri Lanki.

Nadamo se da će ovi televizori vrlo brzo stići i na evropsko tržište, jer komarci postaju nesnosni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.