Biće novca za Petnicu

Izvor: RTS, 24.Jun.2009, 03:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće novca za Petnicu

Istraživačka stanica Petnica kod Valjeva biće finansirana u okviru projekta "Rad sa talentovanom i darovitom decom", rečeno je u Ministarstvu prosvete.

Ministarstvo prosvete saopštilo je  da će istraživačka stanica Petnica kod Valjeva biti finansirana u okviru projekta "Rad sa talentovanom i darovitom decom".

"Iznos možda neće biti koliko očekuje uprava Petnice ali će biti u skladu sa budžetskim mogućnostima", rekao je pomoćnik ministra prosvete za finansije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milanko Perišić.

Direktor naučne ustanove Petnica Vigor Majić rekao je  danas da je Ministarstvo prosvete ukinulo finansiranje te institucije nakon 25 godina koliko se u Petnici radi sa talentovanim đacima i studentima.

"Ministarstvo prosvete potpuno je obustavilo finansiranje naših obrazovnih programa, za šta nam je bilo potrebno 40 miliona dinara", istakao je Majić.

Perišić je, međutim, naglasio da Petnici sredstva još nisu uplaćena zbog toga što nije potpisan ugovor o tome koja će se konkretno istraživanja finansirati u okviru tog projekta.

"Kada ugovor bude zaključen, sredstva ćemo isplatiti u skladu sa budžetskom likvidnošću", rekao je Perišić.

U Petnici se svake godina održi 140 programa, seminara, kurseva i kampova kroz koji prođe oko 2.500 darovitih učenika i studenata iz cele Srbije i zemalja regiona.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.