Asus Padfone 2 - tablet, telefon

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2013, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asus Padfone 2 - tablet, telefon

Asus Padfone , to je pametni telefon, to je tablet i dostupan je i u Srbiji. Pročitajte naše utiske o ovom zanimljivom uređaju.

Quad core, 32 GB memorije, 720p ekran...zvučni poznato zar ne, ali ono što ga izdvaja u odnosu na ostale uređaje jeste tablet replikator / stanica (dock).

Cena od 800 € možda se na prvi pogled čini visokom, ali posle izvenog vremena korišćenja i činjenice šta ovaj uređaj nudi za te novce, ovo nikako nije visoka cena. Asus je ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << otišao korak dalje u odnosu na konkurenciju, napravio je novu kategoriju proizvoda, koja vam omogućava da jednom kupovinuom dobijete dva odlična uređaja.

Dizajn

Padfone 2 ne liči na Iphone, ne liči ni na Galaxy S3. Za razliku od svog orginala koji nije izašao u mnogim zeljama, Asus je sa drugom verzijom odradio odličan posao. Telefon jednostavno sklizne na svoje mesto na poleđini tableta i tamo je siguran. Ne postoji bojazan da će isti ispasti odatle. Plastična poleđina telefona će dobrineti tome da se pomalo gubi osećaj čvstine. Asus je želeo to da reguliše teksturom koju zadnja maska ima, ali na vama je da prosudite da li je u tome uspeo. Naš utisak je da...može da prođe. Ivica telefona je od aluminijuma, zaobljenih je ivica i udoban je. Klasičnih dimenzija je (137,9mm : 68,9mm : 9mm ) težak 135 g.

Generalno oko dizajna ne postoji nešto posebno da se zameri, ali mora da se naglasi da zavšnica nije kao kod high end uređaja.

Hardver i displej

Mozak i srce ovog dvojca je u svakom slučaju Padfone. Quad core Qualcomm Snapdragon S4 1,5 GHz i 2 GB radne memorije. Smeštajni kapacitet do 64 GB uz Asusov besplatni cloud storage za dve godine od 50 GB. Ovakav hardver omogućava da možete da pokrene i koristite najnovije aplikacije, igrate najnovije igre, reprodukujete HD video, i to bez ikakvih problema. Odgovor Padfone-a na dodir je tečan i brz.

Sam Padfone ima 4,7 inč IPS ekran rezolucije 1280 x 720 piksela. Živih bolja, dobar ugao gledanja, 312 tačaka što daje dobar osećaj oštrine.

Tablet je potuno zavistan od telefona, od njega preuzima i operativni sistem i smeštajni kapacitet. Jedino što nudi je dodatni kapacitet baterije i 10 inčni ekran.

Rezolucija ekrana je prosečna 1280 x 800 piksela. Ta rezolucija se nalazi i na manjim ekranima, a na 10inčnim je često veća. Ova rezolucija na ekranu ovih dimenzija neće imati zavidnu oštrinu.

Međutim, brak ova dva uređaja daju dosta prednosti. Dodatni izvor baterije je svakako od velikog značaja, a vi možete da podesite da li želite da vam tablet uvek puni bateriju na telefonu kada se nalazi u njemu, ili to da radi samo kada je baterija telefona skoro prazna. Baterija u telefonu je 2140mAh što je kapacitet koji će izdrži jedan tipičan radni dan. Tablet deo ima bateriju od 5000mAh i ukoliko sa sobom imate oba dela, onda će vam on svkako omogućiti da izdržite i najzahtevnije dane.

Operativni sistem

Android 4.1.1 je operativni sistem na kome ovaj pametni telefon radi, uz nekoliko dodatnih opcija koje Asus postavio kako bi poboljšao iskustvo rada sa ovim uređajem.

Postoji i jedna zgodna opcija sa upravljanjem bežičnih mreža, gde će vam telefon detektovati da u jednom trenutku možete imati bolji signal ukoliko biste koristili dugu mrežu. To je značajana opcija ukoliko u kući ili kancelariji imate nekoliko repetitora (access point-a)

Kamere

Asus Padfone 2 dolazi sa tri kamere. Jedna, rezolucije 1MPx, se nalazi na prednjem delu tableta koja služi za video poziv. Druge dve su ugrađene u telefon. Padfone ima 1,2 Mpx prednju i 13Mpx kameru pozadi.

Pročitajte nastavak teksta sa više detalja, kao i tehničke specifikacije, i isplativost kupovine Asus Padfone 2.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.