“Amazon“ lansira sopstveni tablet računar

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jul.2011, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Amazon“ lansira sopstveni tablet računar

Internet prodavnica "Amazon" lansiraće u prodaju sopstveni tablet računar u oktobru ove godine, piše "Vol Strit Džornel" ne navodeći izvor informacije, iako “Amazon“ za sada nije najavio takve planove.

Tabelt računar će raditi sa android operatvinim sistemom, imaće 9-inčni ekran i za razliku od “Ajpeda“ neće imati ugrađenu kameru, a proizvodiće ga jedna od azijskih kompanija.

Cena tablet računara još nije poznata, ali se pretpostavlja da će zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << integraciji sa prodavnicom “Amazon“ biti jevtiniji od sličnih uređaja drugih proizvođača. “Amazon“ će, između ostalog, budućim vlasnicima nuditi filmove, muziku i knjige.

“Amazon“ upravlja sopstvenom prodavnicom dodataka za platformu android – “Amazon“ “Epstor“, koja je otvorena u martu. Po broju programa ona zaostaje od Android Market, ali poseduje dodatke kojih nema u "zvaničnoj " prodavnici.

O planovima "Amazon" da lansira sopsvetni tablet računar saznalo se krajem aprila, kada je objavljeno da će ih proizvoditi kompanija "Samsung".

Izvor "Vol Strit Džornela" takođe navodi da će “Amazon“ krajem leta početkom jeseni ponuditi dva nova čitača “Kindle“, od kojih će jedan biti sa senzornim ekranom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.