Факултет техничких наука обележио 63. рођендан

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 11:00

Факултет техничких наука обележио 63. рођендан

Низом свечаности Факултет техничких наука обележио је 63. године постојања и успешног рада, 18. и 19. маја 2023. године. Фото: Градске инфо У четвртак, 18. маја на Свечаној академији након обраћања декана Факултета техничких наука, проф. др Срђана Колаковића и ректора Универзитета у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Новом Саду, проф. др Дејана Мадића додељене су награде најбољим студентима Факултета под групама.
Награда „Милева Марић Ајнштајн“ додељена је Јасмини Савић. Добитница награде „Никола Тесла“ је Сања Мандић. Награду „Милутин Миланковић“ у школској 2021/22. години добили је Милица Терзић. Награда „Драгутин Зеленовић“ отишла је у руке Александра Кичића док је награду „Ранко Радовић“ добила Сандра Шлегл.
Рођендан Факултета је био прилика је и да се награде запослене који су то својим радом у протеклој години највише заслужили. Награда за најбоље оцењеног наставника додељена је проф. др Игору Кекељевићу са Департмана за опште дисциплине, док је најбољи сарадник др Младенка Новаковић са Департмана за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду.
Награда за остварен резултат у научно-истраживачком раду додељена је доц. др Сањи Којић са Департмана за енергетику, електронику и телекомуникације.
Проф. др Немања Кашиковић директор Департмана за графичко инжењерство и дизајн добитник је Награде за остварене резултате у сарадњи са привредом.
Колега Радивој Вујановић из Службе кадровских и правних послава добио је Награду за остварене резултате у раду стручних служби.
У име награђених присутнима се обратио проф. др Немања Кашиковић.
Манифестацију је улепшао и пригодан музички програм у извођењу студената Академије уметности у Новом Саду. Дан касније, 19. маја Факултет је угостио 106 инжењера машинства, електротехнике и грађевинарства који су Факултет уписали пре 50 година. Њима су додељени златни индекси и значка Факултета а у име генерације обратила се Драгица Радоњић.
Свечаност је настављена доделом награда из Фонда „Момчило Мома Новковић“ а овогодишњи лауреати су: проф. др Младен Томић са Департмана за енергетику и процесну технику, др Зорица Миросављевић са Департмана за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду и студент основних академских студија Радован Бубић.
Обележавање 63. рођендана Факултета завршено је промоцијом 98 мастер инжењера, пет мастер струковних инжењера и седам специјалиста инжењера техничких наука.
Koliko je upisanih studenata na Univerzitetu u Novom Sadu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Факултет техничких наука обележио 63. рођендан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.