Универзитет у Новом Саду богатији за 60 доктора наука и доктора уметности

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 08:34

Универзитет у Новом Саду богатији за 60 доктора наука и доктора уметности

У Ректорату Универзитета у Новом Саду 29. и 30. марта 2023. године свечано је промовисано 60 нових доктора наука и доктора уметности, који су докторске дисертације, односно докторске уметничке пројекте, одбранили на седам високошколских јединица у саставу Универзитета. Фото: PrtSc/Универзитет >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Новом Саду Нове докторе наука и уметности промовисао је ректор проф. др Дејан Мадић, који је заједно са представницима факултета уручио дипломе.
Првог дана мартовских промоција уручене су дипломе докторима наука који су дисертације одбранили на Факултету спорта и физичког васпитања (11 доктора наука), Филозофском факултету (6), Медицинском факултету (12) и Техничком факултету „Михајло Пупин“ (1).
Наредног дана, промовисани су нови доктори наука и доктори уметности који су докторске дисертације, односно докторске уметничке пројекте, одбранили на Академији уметности (12 доктора уметности), Факултету техничких наука (14 доктора наука) и Природно-математичком факултету (4 доктора наука).
У музичком делу програма, који је реализован уз подршку Академског културноуметничког друштва Универзитета у Новом Саду „Соња Маринковић“, првог дана је наступио Лука Петровић (клавир), студент треће године на Департману музичке уметности Академије уметности Нови Сад, у класи ред. проф. Биљане Горуновић, који jе извео композицију Фредерика Шопена Балада бр. 1 у g-молу.
Другог дана наступио је Славен Балаћ (кларинет), студент Универзитета Моцартеум у Салцбургу у Аустрији и апсолвент на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Кикинди, који је извео композицију Игора Стравинског Две игре за кларинет соло.
Pitali smo studente: Zašto ste upisali Medicinski fakultet u Novom Sadu? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Универзитет у Новом Саду богатији за 60 доктора наука и доктора уметности се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.