Izvor: RTS, 08.Jun.2023, 17:40

Влада донела уредбу о хлебу, одређена максимална цена хлеба од брашна Т-500

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о обавезној производњи и промету хлеба од брашна "Т-500" којом је прописана максимална продајна цена хлеба у износу од 54 динара, као и да укупна стопа марже, која се обрачунава на нето фактуру цене, не сме >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бити већа од шест одсто.
Трговци на мало који продају хлеб, морају да имају најмање 30 одсто хлеба од брашна "Т-500” у својим продајним објектима, док ће истовремено произвођачима хлеба интервентно бити продато 32.000 тона тог брашна.
Уредбa има за циљ да заштити тржиште, односно спречи деформације у формирању цена ове робе која је јако важна за снадбевања потрошача, нарочитно нижих социјалних категорија.
На седници је донето Решење о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, односно по основу опортунитета. Средства у укупном износу од 500.000.000 динара намењена су за пројекте који су додељени на Јавном конкурсу за доделу средстава прикупљених по основу одлаrања кривичног гоњења, а које је расписало Министарство правде.
Чланови Владе усвојили су Закључак о сагласности да се предузму неопходне активности за организацију манифестације вечери дијаспоре у општинама где се организују кампови за младе из дијаспоре, као промоцију програма финансијске подршке, мера и активности у области очувања и јачања односа Републике Србије и дијаспоре кроз организацију таквих кампова у 2023. години.
На овај начин чува се српски културни, етнички и верски идентитет, а млади из дијаспоре и региона ће кроз те кампове остваривати контакте кроз одржавање културно- уметничких активности, посебно турнеја културно-уметничких друштава, спортских активности и активности упознавања са природним одликама наше земље. Један од начина упознавања биће и посета дијаспори и региону у циљу афирмације привредног потенцијала градова и општина, а са циљем повратка у Србију.
Влада Републике Србије донела је и Одлуку о успостављању сарадње између Града Лесковца и Општине Аристотелис, Општинске заједнице Јерисос, Република Грчка у областима од заједничког интереса које се односе на туризам, културу, економски развој и друге области.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.