Izvor: RTS, 30.Jul.2023, 16:26

Експлозија на митингу у Пакистану – 40 мртвих

Најмање 40 људи је погинуло, а више је повређено данас у експлозији бомбе на политичком митингу у северозападном Пакистану, у округу Баџур који се граничи са Авганистаном, јавио је Гео њуз позивајући се на локалне званичнике. У извештају се не помиње могући узрок >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << експлозије, пренео је Ројтерс.
Виши полицијски званичник Назир Кан рекао је да се конвенција странке свештеника наклоњеног талибанима Фазала ур Рехмана одржавала на периферији Кара, главног града округа Баџур, када се догодила експлозија.

Кан је навео да су неки од рањених пребачени у главну градску болницу у критичном стању и да би број погинулих могао да се повећа.
Рехманова политичка партија је део коалиционе владе у Исламабаду.
Није познато да ли је Рехман био присутан, пренео је АП.
Широм Пакистана се организују митинзи ради мобилисања присталица за предстојеће изборе у августу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.