Izvor: RTS, 15.Jul.2023, 18:23

Опозвана 23 амбасадора Србије чији су мандати истекли

У последњем броју Службеног гласника објављена је одлука о опозиву 23 амбасадора Србије чији су мандати истекли. Међу амбасадорима којима је истекао мандат су и дипломатски представници Србије при Уједињеним нацијама, Европској унији и Савету Европе. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Како је наведено у последњем броју службеног гласника објављеном 14. јула 2023. опозвани су амбасадори у Црној Гори, Аустрији, Грчкој, Турској, Мађарској, Словенији, Куби, Кипру, Француској, Уједињеном Краљевству, Данској, Шпанији, БиХ, Саудијској Арабији, Нигерији, Индонезији, Ирану, Ираку и Кенији.
Међу опозваним амбасадорима су и дипломатски представници Србије при Уједињеним нацијама, Европској унији и Савету Европе.
Министар спољних послова Ивица Дачић је рекао да је одлуку о опозиву амбасадора донео сходно ѕакону јер им је истекао четворогодишњи мандат, и најавио да ће нови амбасадори бити постављени у наредним недељама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.