Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 18:16

Влада Србије: Ове године привредни раст Србије би требало да достигне 2,5 одсто

Премијерка Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој је констатовано да би Србија 2023. године требало да достигне привредни раст од 2,5 одсто.
Ана Брнабић је указала >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да су индустријa, грађевинарствo, пољопривреда и прерађивачка индустрија области које су кључне за остваривање привредног раста и које су оствариле велики напредак у трећем кварталу ове године, саопштено је из Владе Србије.

Премијерка је поручила да је важно наставити тренд привредног раста у трећем и четвртом кварталу, истакавши да је за динамику раста подједнако важан и туризам.
На седници је похваљен напредак који је остварен у грађевинарству и бржем издавању локацијских и грађевинских дозвола, што је од велике важности за капиталне пројекте и приватне инвестиције.
Брнабићева је, говорећи о области туризма, истакла да ова привредна делатност бележи значајан раст, који се пре свега огледа у већем броју страних туриста и нагласила да ова грана привреде има велики потренцијал за привредни раст.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.