Izvor: RTS, 18.Jul.2023, 12:24

У Какњу ухапшено 16 полицајаца на радном месту, осумњичени за злоупотребу службеног положаја

Шеснаест полицијских службеника Полицијске станице Kакањ ухапшени су због сумње да су злоупотребом службеног положаја помагали криминалне активности.
Портпарол МУП-а Зеничко-добојског кантона Елведин Фишек саопштио је да је 16 полицајаца Полицијске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << станице Kакањ ухапшено и спроведено у Зеницу на даљу криминалистичку обраду.
Након тога биће предати надлежном кантоналном тужилаштву.
Раније је из МУП-а саопштено да се ове особе сумњиче за удруживање ради чињења кривичних дела у вези с кривичним делима злуопотреба службеног положаја или овлашћења, те кривичних дела примање мита и других облика користи, одавање службене тајне, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и тешка крађа.
Ухапшени полицајци сумњиче се да су користећи свој положај полицајаца криминогеним особама допуштали да се баве криминалним активностима, те уместо да их спрече у томе, помагали им, у замену за корист коју су добијали од њих.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.