Izvor: RTS, 11.Nov.2023, 17:38

Ваздушни удари на Кијев, чују се експлозије; Москва: Оборени дронови изнад Брјанске области

Рат у Украјини – 626. дан. Експлозије су се чуле у Кијеву, дејствовала је украјинска противваздушна одбрана. Шест региона у Украјини делимично без струје, након што су руске снаге гранатирале енергетску инфраструктуру, саопштава украјинско министарство енергетике. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Из Москве је саопштено да су четири дрона оборена над Брјанском области.
Кијев и Москва настављају рат дроновима. Украјина је оптужила Русију за јучерашњи напад дроновима на Дњепропетровску и Херсонску област, у којима су, како каже, погинуле три особе.
Најжешће борбе и даље се воде око Авдејевке – руске снаге настоје да опколе град, а украјинска војска тврди да успева да одбије нападе.
Током месец дана активних напада на Авдијевку, руска војска је изгубила око 10.000 војника, више од 100 тенкова и седам авиона Су-25, саопштио је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужњи.
С друге стране, руски ПВО системи су оборили два украјинска дрона изнад Крима и један изнад Тулске области Русије.
Руски председник Владимир Путин разговарао је о ситуацији на фронту са својим војним врхом у Ростову на Дону.
Потенцијална руска победа у сукобу у Украјини прети да ослаби НАТО као алијансу, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг. Према његовим речима, победа Русије у Украјини не би била само трагедија за Кијев, већ би представљала и ризик за НАТО, јер би га учинила рањивим.  
У Британији је завршена обука 30.000 украјинских војника. Брисел тврди да има "план Б" ако мађарска стави вето на 50 милијарди евра помоћи Украјини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.