Izvor: RTS, 11.Nov.2023, 13:46

РГЗ: Грађани могу бесплатно да исправе техничке грешке у катастру

Републички геодетски завод саопштио је да грађани, уколико примете техничку грешку у катастру насталу прекуцавањем, могу да реагују одмах и бесплатно је отклоне.
Како се наводи у саопштењу РГЗ, уколико се грешка открије у року од осам дана од њеног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << настанка грађани могу да поднесу жалбу и грешка се одмах у самој служби исправља, док се за грешке које се примете након дужег временског периода, поднесе захтеви за исправку путем електронске услуге Е-Примедбе на сајту РГЗ.
Наглашава се да су обе опције потпуно бесплатне и не захтевају ангажман адвоката или геодетске организације, и у складу су са законским регулативама.
"Ово је бесплатан, транспарентан и ефикасан процес који омогућава грађанима да остваре своја права изузетно брзо, односно да реше своје административне проблеме без икаквих трошкова", наводи РГЗ.
РГЗ истиче да су техничке грешке у катастру настале прекуцавањем скоро па немогуће и на нивоу су статистичке грешке, али уколико се ипак појаве, грађани имају могућност да реагују одмах након њиховог откривања потпуно бесплатно.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.