Izvor: RTS, 06.Nov.2023, 00:40

Патријарх Порфирије освештао Храм Свете Тројице у Аргентини

Патријарх српски Порфирије служио је чин освећења Храма Свете Тројице у Ресистенцији, у аргентинској провинцији Чако.
Саслуживали су епископи нишки Арсеније, буеносајрески и јужно-централноамерички Kирило, далматински Никодим, будимљанско-никшићки >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Методије и ремезијански Стефан, уз молитвеном учешће благочестовог народа, саопштено је из СПЦ.
Раније је СПЦ саопштила да је патријарх Порфирије разговарао у петак у Буенос Ајресу са бискупом Мирославом Адмачуком, апостолским нунцијем у Аргентини, и архиепископом буеносајреским Хорхеом Гарсијом Kуервом.
Поводом доласка патријарха српског у Аргентину у петак је служена свечана доксологија (молитва) у манастиру Светог Саве у Буенос Ајресу, а патријарх је том приликом апеловао да је потребна молитва за све људе света, за мир у свету, мир који је широм планете данас угрожен, помињући притом Украјину, Палестину и Израел.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.