Izvor: RTS, 02.Nov.2023, 09:51

РТС у Тел Авиву – привид нормалног живота, код Израелаца се истовремено види и страх и револт

У Тел Авиву су се и ноћас огласиле сирене за ваздушну опасност, али је ноћ протекла мирно, јавља репортер РТС-а. На улицама града и јутрос привид нормалног живота који прекидају сирене и упозорења на мобилним телефонима. По граду су излепљене фотографије отетих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Израелаца, али су и исписани графити "Уништи Хамас".
Ноћ у Тел Авиву протекла је мирно, а на улицама града и овог јутра привид нормалног живота, јавља репортер РТС-а.
Тај привид прекидају сирене, као јуче после подне, када су се огласиле и апликације на мобилним телефонима, и у тим тренуцима све стаје.
Препорука грађанима је да за 90 секунди или мање стигну до склоништа или безбедне зоне, што већина људи и поштује.
Израелске власти наводе да систем "гвоздена купола" брани територију од напада из ваздуха са више од 90 одсто ефикасности, а да мали број ракета заврши у ненасељеном подручју.
Како наводи репортер РТС-а, код Израелаца су истовремено видљиви и страх и револт као потврда два циља Израела – ослобођење талаца и коначни обрачун са Хамасом.
По Тел Авиву су видљиви графити "Уништи Хамас", а излепљене су и фотографије готово 240 отетих држављана Израела. Међу њима је и 22-годишњи младић који има и држављанство Србије.
Израелци се више плаше онога што би могло да следи, пошто је израелска војска саопштила да је синоћ дошло до размене ватре са либанским Хезболахом, а ситуација и на Западној обали ври.
Сирене за ваздушну опасност синоћ су се огласиле и на југу Израела, уз сам Појас Газе. Кибуц Кисуфим, у којем је јуче била екипа РТС-а, налази се на 500 метара од централног дела Појаса Газе. Пустим насељем, детонације, како се чини, одјекују непрекидно. У четвртој недељи рата, то место посећују само новинарске екипе и израелски званичници.
Продор Хамаса на израелску територију првих дана после напада сезао је све до јужног израелског града Сдерота, у којем су се водиле уличне борбе. Израелски званичници кажу, возили су се џиповима и сејали смрт.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.