Izvor: RTS, 28.Okt.2023, 22:14

Протести на улицама Лондона, Манчестера и Глазгова у знак подршке Палестинцима

Про-палестински протести одржани су у Лондону, Манчестеру и Глазгову. Једна особа ухапшена је због напада на полицајца, који је хоспитализован.
Једна жена је лакше повређена када су на њу кренули полицијски коњи преплашени петардама, које су испред >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << зграде британске владе бацали демонстранти.
Изливи беса, јада, али и очаја на улицама Лондона због ситуације у Гази са којом већина нема више никакве комуникације.
Демонстранти на улицама британског главног града скандирају "Ослободите Палестину" и певају спорну песму "Од реке па до мора, Палестина ће бити слободна", коју власти тумаче као позив на уништење Израела.
Разим Касим из Исламске комисије за људска права каже да је "згађен због британске и других влада, које одбијају да захтевају неодложан прекид ватре".
"Геноцид мора престати и зато смо овде", поручује он.
Чак ни први министар шкотске Хамза Јусеф не зна судбину таста и таште.
Влада Ришија Сунака и даље чврсто стоји уз Израел, док су опозициони лабуристи подељени, као и полиција, којој је наређено да покрене истрагу против сваког ко на демонстрацијама буде изговорио реч "џихад".
Но, челни људи Скотланд јарда истичу да ту реч треба посматрати у контексту у којем је изговорена.
За то време расте број напада на исламску заједницу у Британији, а број напада на јеврејску заједницу у овој земљи шест пута је већи него пре годину дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.