Izvor: RTS, 18.Sep.2023, 16:54

Момировић: Потписан стратешки документ са УАЕ, формално почињу преговори о слободној трговини

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, који борави у дводневној радној посети УАЕ, рекао је да је данас потписан стратешки документ са Владом Уједињених Арапских Емирата, којим и у формалном смислу почињу преговори о слободној трговини између >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << две земље.
Томислав Момировић је данас одржао билатерални састанак са државним министром за спољну трговину Уједињених Арапских Емирата Танијем бин Ахмед Ел Зејудијем, саопштило је Министарство унутрашње и спољне трговине.

Момировић је изјавио да је Влада Србије у претходним годинама показала да је окренута подршци приватном сектору и привлачењу нових инвестиција, а да ће Споразум о слободној трговини са Уједињеним Арапским Емиратима додатно подстаћи нове инвестиције из те изузетно богате државе.
Министар је оценио да економски односи Србије и УАЕ прате добре политичке односе, и одвијају се кроз трговинску сарадњу, инвестиционе пројекте, као и кроз стратешка партнерства што се најбоље може видети кроз пројекат "Београд на води", инвестиције компанија "Ал Дахра" и "DP World" која инвестира у луку Нови Сад, као и многе друге инвестиције компанија из ове земље. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.