Izvor: RTS, 29.Jul.2023, 14:08

Васић: Светомиру Бачевићу живот зависи од болничког лечења

Адвокат Дејан Васић каже да је здравствено стање Светомира Бачевића из Белог Поља код Пећи погоршано током издржавања казне затвора, упозоривши "да му живот зависи од упућивања на болничко лечење".
"Здравствено стање Светомира Бачевића тешко >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је погоршано до те мере да му живот зависи од упућивања на болничко лечење. Он је јуче и прекјуче у два наврата прегледан у Клиничко-болничком центру у Приштини, након чега је враћан у ћелију. Препорука лекара који је Светомира прегледао је да је потребно да он остане у болници ради праћења даљег тока болести", пренео је Дејан Васић РТС-у.
Додао је да, с обзиром да је викенд и да не постоје институционални услови, у име свог брањеника Светомира Бачевића и његове забринуте породице, упућује јавни апел да му се дозволи најхитније лечење у приштинској болници, због опасности по његов живот.
Светомир Бачевић ухапшен је крајем децембра 2020. године у општинским просторијама у Пећи, где је дошао да подигне лична документа, а правоснажно је осуђен две године касније.
Васић је подсетио да је указивао да је Бачевић и приликом хапшења био у лошем здравственом стању, те да је и јуче изразио бригу због одвођења Бачевића у болницу без њега у својству браниоца и знања породице.
Бачевић је правоснажно осуђен на пет година затвора због наводно извршеног ратног злочина против цивилног становништва, иако је оштећена особа изјавила да га не познаје и да није он човек који је учинио дело за које је она поднела тужбу. Због тога је адвокат Васић уложио жалбу Врховном суду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.