Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 12:42

Огроман прилив возила на граничним прелазима, гужва до недеље увече

На граничним прелазима већ се стварају повремене гужве које се очекују и овог викенда због прилива туриста. На Хоргошу се чека сат времена, а на Градини на излазу из земље два сата, док се на улазу у земљу чека 30 минута.
Од синоћ је поново огроман >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прилив возила са обе стране српско-мађарске границе. Тренутно су задржавања око 60 минута и на улазу и на излазу из земље.

У протеклих 12 сати је била велика гужва на Хоргошу. Ушло је 24.000 путника у Србију у 85 аутобуса и 6.500 путничких возила.
Улаз и излаз је уједначен – и оних који транзитирају кроз Србију, и оних који се враћају са годишњих одмора или домовина.
Велике гужве су и на суседним граничним прелазима, Хоргош два и Бачки виногради. Тамо се чека око два сата да би се ушло и изашло из земље. Колико се чека на нашим терминалима, толико је потребно да би се стигло и до мађарског прелаза Реске.
Гужве ће сигурно трајати до недеље увече, па се грађанима препоручује да користе алтернативне граничне прелазе, иако ће и на тим прелазима бити појачан саобраћај.
Градина - уједначена фреквенција саобраћаја на улазу и излазу из земље На Градини се чека на излазу из земље два сата, а на улазу у земљу пола сата.

Из земље је преко тог граничног прелаза у протекла 24 сата из земље изашло 17.500 путника, а у земљу ушло 17.000. Ти подаци показују да је иста фреквенција саобраћаја и на улазу и на излазу из земље. 
Очекује се да ће у наредних неколико дана бити велике гужве. Зато је један од савета да се на пут крене радним данима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.