Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 23:15

Пожар у Чиову у Хрватској се проширио, спушта се ка мору

Велики пожар у Чиову у Хрватској проширио се, а на терену су све расположиве копнене снаге, преносе хрватски медији.
Шеф Хрватске ватрогасне заједнице Славко Туцаковић рекао је да нема опасности за људе. 

"Стање је тренутно такво да још >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << има отвореног пламена, посебно на југоистоку где је највећи пламен, а један пламен се појавио и на западном делу. Ваздушне снаге су напустиле пожариште и тамо је сада 145 ватрогасаца с 45 возила", рекао је Туцаковић. 
Како преноси портал Индекс, пред ватрогасцима је тешка ноћ пошто се пожар приближио кућама, а ватрогасци су их досад успешно одбранили и ватру скренули према мору.
Ватрогасцима су из ваздуха до мрака помагали канадери и три "ер-трактора".
"Најближе место пожару су Слатине, али пожар се спушта према мору. Људи су на терену и држе под контролом све. Канадери долазе већ у 5.45 ујутру", рекао је Туцаковић.
Пожар је избио данас око 15.30, преноси Индекс.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.