Izvor: RTS, 24.Jul.2023, 16:21

Ваљево: Када ће бити отворен Дом за старе

Почело је пријављивање за смештај у нови Геронтолошки центар у Ваљеву, где су у току завршне припреме за почетак рада. Расписан је и конкурс за будуће запослене. Подсећамо, изградња Геронтолошког центра почела је пре 14 година захваљујући донацији Јапана. Средства >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за његов завршетак, након вишегодишњег прекида радова, обезбедила је Влада Србије.
Упоредо са завршним опремањем и позивом да заинтересовани за смештај поднесу захтеве Центру за социјални рад у новој установи социјалне заштите Геронтолошком центру у Ваљеву у току је и конкурс за пријем 40 запослених.

"Врло брзо ће Геронтолошки центар бити комплетно опремљен и паралелно са тим радимо и на запошљавању, односно објавили смо велики конкурс за запошљавање и медицинског и немедицинског кадра и режије. Надамо се кроз неких месец и по до два, да би Геронтолошки центар могао почети са радом. Цена смештаја је између 25 и 47 хиљада динара, све зависи од степена подршке корисника", наводи Марко Јевтић, в.д. директора Геронтолошког центра Ваљево.
Међу заинтерсованим Ваљевцима је и Милутин Зарић, који је одлучио да се пријави за смештај у Геронтолошком центру управо због добрих услова и повољне цене:
На питање да ли је заинтересован, Милутин Зарић из Ваљева одговара: "Како да не. Лепо, лепо свака част. Цена приступачна, за сваку пензију је приступачна".
Имајући у виду изузетне услове уз могућност и 24-часовног надзора, потенцијални будући корисници исказали су значајно интересовање у протекле две седмице, од када је почело подношење захтева.
"Интересовање је јако велико. За сада има десет захтева плус данас смо примили два нова захтева. Људи се могу информисати и путем Центра за социјални рад. Такође напомињем да корисници могу бити смештени у било који Дом широм Србије, али да приоритет Геронтолошког центра у Ваљеву имају пре свега они корисници чија је адреса пребивалишта у личној карти - град Ваљево", истиче Теодора Ђурђевић, в.д. директора Центра за соц. рад “Колубара", Ваљево.
Осим смештаја у Геронтолошком центру за 113 корисника у оквиру новог велелепног објекта биће активиране и две нове градске услуге социјане заштите, дневни боравак за стара лица и прихватилиште за бескућнике капацитета до 50 особа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.