Izvor: RTS, 23.Jul.2023, 17:50

Скокови у воду, вирови, пливање – савети спасиоца за понашање на купалиштима

Кристина Миладиновић из Удружења спасилаца на води Србије саветује да се људи информишу о правилима купалишта на која иду да би њихова безбедност била на највишем нивоу. Истиче да су могуће опасности скокови у воду, прецењивање пливачких способности, као и вирови >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у рекама.
Кристина Миладиновић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, изјавила је да у летњем периоду високих температура људи не воде много рачуна о себи и прецењују своје могућности у води.

"Саветујемо људима да се информишу о купалишту на које иду. Истакнуте су табле са правилима. Ангажоване су и спасилачке службе које дају јасне инструкција којих би сви требало да се придржавају да би безбедност била на највишим нивоу", каже Миладиновићева.
Према њеним речима, свако купалиште – и базен и отворене воде – носи ризике. Миладиновићева подсећа да се вирови стварају у текућим водама, као и да је њихов савет грађанима да се не купају на таквим местима. 
Постепан улазак у воду Истиче да су скокови у води забрањени, али да људи погрешно схватају да им се на тај начин ускраћује забава.
"То су превентивне мере да не би дошло до незгодне ситуације, поготово у летњем периоду", навиду Миладиновићева.
Саветује и да постепено улазимо у воду, односу да се полако привикавамо организама на температуру воду да га не бисмо шокирали.
"Препорука је да се иде на купалишта која су предвиђена за то – на места која имају спасилачку, као и службу хитне помоћи, које ће одреаговати на прави начин у различитим ситуацијама", каже Миладиновићева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.