Наука упозорава на још теже топлотне таласе у будућности

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 07:16

Наука упозорава на још теже топлотне таласе у будућности

Сајмон Луис, професор науке о глобалним променама на Универзитетском колеџу у Лондону, изјавио је да би човечанство требало да се припреми за још теже топлотне таласе у будућности. Фото: Танјуг/AP/Armando Franca, File
Ово је само почетак. То је оно што климатски систем може да уради >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << при загревању од само 1,2 степена Целзијуса. Тренутна глобална политика нас доводи до загревања од 2,7 степени Ц до 2100. То је заиста застрашујуће упозорио је Луис, преноси Скај њуз.

Према његовим речима, друштво ће морати да се прилагоди екстремним температурама.
Темељно, брзо и трајно смањење емисија угљеника на нето нулу може зауставити загревање, али човечанство ће морати да се прилагоди још озбиљнијим топлотним таласима у будућности“, додао је Луис.
Како је оценио, све је мање могућности да се обезбеди витална и одржива будућност за све.
Путин: Русија ће одговорити на бесмислен и окрутан напад на Кримски мост

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наука упозорава на још теже топлотне таласе у будућности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.