Izvor: RTS, 17.Jul.2023, 12:51

Поправљен рендген на београдском аеродрому, летови и даље касне

Квар на рендгену за пртљаг на Аеродрому “Никола Тесла“, због којег касне летови “Ер Србије“ је отклоњен, али ће кашњења при поласку бити током целог дана и вечери, речено је РТС-у у “Ер Србији“. Очекује се да у вечерњим сатима чекирање путника поново буде у новој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << згради.
Због споријег утовара пртљага, услед квара рендгена у новој згради београдског аеродрома који је настао јутрос око 5 сати, на 18 летова је дошло до кашњења, рекао је за РТС директор за комерцијалу и стратегију “Ер Србије“ Бошко Рупић.
Квар је негде око 11 сати отклоњен, али ће се свакако одразити и на остале летове у току дана, као и током вечери.
Кашњење при поласку на јутарњем лету условљава кашњење и после поднева.
Авион који ујутру касни при полетању на неку дестинацију, треба да се врати у Београд и превезе путнике на другу, објашњава Рупић.
Због настале ситуације, путници су са новог терминала пребачени на стари, Терминал 1, а у овој авио-компанији очекују да ће се у вечерњим сатима вратити на свој терминал, када очекују и стабилизацију.
"Надамо се да неће бити отказивања летова", рекао је Рупић.
Проблеми и на лету са Катанијом Навео је да постоји проблем и на лету за и из Катаније, јер је тамошњи аеродром затворен због пожара.
"За Катанију имамо преко сто путника, трећина је у оквиру туристичке групе која се враћа назад, а имамо и једну групу која путује у Катанију. Покушавамо да тај лет преусмеримо на аеродром у Палерму, али је он натегнут и згуснут са саобраћајем у овом делу године", рекао је Рупић и додао да су у сталном контакту са агенцијама које имају групе у Катанији.
Касне поласци и из Ларнаке  Проблема има и на аеродрому у Ларнаки на Кипру, због ненајављеног штрајка.
Наш авион је спреман за полетање, али постоји проблем са утоваром пртљага, каже Рупић.
Истиче да предстоји тежак дан, те да много фактора утиче на проблеме у авио-саобраћају који не зависе од авио-компаније.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.