Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 16:02

Кристофер Хил: Санкције упућене господину Вулину, не и Србији

Амбасадор Сједињених Држава у Србији Кристофер Хил изјавио је да се санкције које су САД увеле директору Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александру Вулину не односе ни на једну институцију у Србији, нити су усмерене ка самој Србији, већ су упућене искључиво >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Вулину.
Кристофер Хил, приликом обиласка археолошког налазишта у Винчи, рекао  је новинарима да је веома јасно и прецизно формулисано да је једино Александар Вулин под амричким санкцијама.

"Веома пажљиво смо проучили господина Вулина и његове активности. Разматрали смо његов случај и закључили да  није особа коју желимо да посећује САД. Не желимо такође да имамо конкретно никакве послове нити пословне контакте са њим", истакао је Хил и додао да таква одлука заправо има за циљ да се заштите САД и њени интереси.
Хил је рекао да је увођењем санкција Вулину скраћена могућност за обављање било каквих финансијских операција у Америци.
"Свестан сам да многи људи на ово гледају много шире и дубље, као на однос Србије и Америке. Питају се и шта онда ово значи у погледу релација две земље. Моје лично мишљење је да су односи Србије и Америке добри. Желимо да постану још бољи", нагласио је Хил.
Према његовим речима, САД намерава да помогне Србији која јасно показује амбицију да буде део западних институција у оној мери колико то буде желела. 
"Свакако ћемо Србији помоћи у тим жељама, желимо веома бити део тог процеса. Сматрамо да случај са господином Вулином, његови интереси и планови, са тим немају никакве везе. Такође, желимо да развијамо и даље наше односе са вашом земљом. Уосталом, препоручујем да сви погледате изјаве и саопштења која долазе из Вашингтона, јер немам много да додам на све то", закључио је Кристофер Хил.
Председник Александар Вучић рекао је да америчке санкције шефу БИА Александру Вулину нису уведене због било каквог криминала и корупције, већ због његовог односа према Руској Федерацији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.