Izvor: RTS, 11.Jul.2023, 20:03

Два земљотреса за два сата у региону Крагујевца

Два земљотреса, јачине 3,8 и 3,5 јединица Рихтерове скале, погодила су регион Крагујевца у размаку од два сата. Начелник Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу Зоран Кочовић потврдио је за РТС да нема пријава штете.
Земљотрес јачине 3,5 јединица >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Рихтерове скале регистрован је вечерас у 19.25 у региону Крагујевца, саопштио је Републички сеизмолошки завод.
Теоријски интензитет у епицентру процењен је на пет степени Меркалијеве скале.
Претходно је у 17.25 забележен потрес од 3,8 јединица Рихтерове скале.
Начелник Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу Зоран Кочовић потврдио је за РТС да нема пријава штете.
Иначе, земљотреси оваквих интензитета могу изазвати врло мала оштећења на објектима у епицентралној области.
Данас је земљотрес од 4,2 јединице Рихтерове скале погодио и Босну и Херцеговину. Eпицентар je био на дубини од седам километара, 31 километар југозападно од Мостара, односно 14 километара северозападно од Љубушког.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.