Izvor: RTS, 11.Jul.2023, 15:31

Момировић: ЕК позива Приштину да одмах укине сва ограничења на промет српске робе

Европска комисија је, након што је министар трговине Томислав Момировић упутио писмо европском комесару за проширење Оливеру Вархељију, у одговору позвала тзв. Косово да одмах укине сва ограничења на промет српске робе, саопштило је Министарство унутрашње и спољне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << трговине.
"У истом писму господин Вархељи је захвалио на напорима које Влада Србије улаже у правцу имплементације заједничког регионалног тржишта и захвалио на посвећеном раду на реализацији стратешких циљева на путу Србије ка ЕУ", наведено је у саопштењу.
Министар Томислав Момировић писао је Вархељију и Европској комисији након одлуке Приштине о потпуној забрани увоза производа српског порекла средином јуна.
Момировић је тада у писму навео да одлука приштинских власти представља отворено кршење споразума ЦЕФТА 2006. и принципа слободне трговине, и додао да таква одлука намерно изазива неизбежну хуманитарну кризу због чињенице да српско становништво на Косову и Метохији зависи од основних прехрамбених производа који се достављају из централне Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.