Izvor: RTS, 11.Jul.2023, 15:31

Смедерево, осуђујућа пресуда и у поновљеном поступку оптуженима за убиство младића у Великој Плани

Пред Вишим судом у Смедереву изречена је првостепена пресуда у поновљеном поступку по одлуци апелационог суда у Београду за убиство османаестогодишњег младића из Велике Плане. Оптужени Н. Б. у поновљеном поступку осуђен је на 18 година затвора, а М. П. на 15 година >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за тешко убиство у саизвршилаштву.
Суд је потврдио да су Н. Б. и М. П. при безобзирном и насилничком понашању, заједничким деловањем, лишили живота осаманестогодишњег С. Ф, наводи у саопштењу породица убијеног младића.

Саизвршилаштво М. П. је утврђено на основу доказа који су изведени током оба поступка, када је утврђено да је крив јер је 2. фебруара 2020. године са окривљеним Н. Б усмртио С. Ф. 
Младић је преминуо након повреда које су му испред дискотеке "Бродолом" у Великој Плани нанели Н. Б. и М. П.
С. Ф. је задобио смртоносне повреде, након што је од нападача покушао да одбрани млађег брата.
Тужилаштво је најавило жалбу да се М. П мера напуштања стана са наногвицом замени мером враћања у притворску јединицу, на основу добијених броја година и на основу петиције грађана, наводи породица у саопштењу. Око 5.250 потписника тражи да се врати у притвор до правоснажности пресуде.
У тренутку када су починили кривично дело, Н. Б. и М. П. су били млађи пунолетници, а законом је у таквим случајевима за ово кривично дело запрећена максимална казна од 20 година затвора.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.